Kwaliteit, duurzaamheid & milieu

Kwaliteit

Compri Coating Service werkt volgens de recentste kwaliteitsvoorschriften die gebruikelijk zijn voor architectuurtoepassingen van gecoat aluminium.
De gehele productielijn is opgebouwd met de laatste technologische ontwikkelingen in samenwerking met vooraanstaande toeleveranciers zoals Glasbeek Finish, ROB, Inplasco (GEMA).
Tevens beschikken wij over een eigen, volledig uitgerust labo waar we de nodige productiecontroles kunnen uitvoeren en testprogramma's op diverse coatingsystemen kunnen uitvoeren. Wij werken tevens samen met de meest gerenommeerde leveranciers van chemicaliën en poedercoatings op de Europese markt. Door deze combinatie van onze eigen expertise en de kennis die bij deze leveranciers zit, kunnen wij u het perfecte advies geven voor al uw coating-opdrachten.

Duurzaamheid

Duurzaamheid en milieu staan bij ons hoog aangeschreven. In samenwerking met het moederbedrijf hebben wij daarom een systeem ontwikkeld om bij het drogen van de voorbehandelde stukken de restwarmte van de moffeloven te recupereren waardoor we een aanzienlijke besparing op energie kunnen verwezenlijken. Daarnaast wordt de ovenwarmtegebruikt ter verwarming van de het pand.

Milieu

Uiteraard werkt Compri Coating Service met de nieuwste chemische technologische ontwikkelingen op het vlak van beitsen / ontvetten en het aanbrengen van een conversielaag, als voorbehandeling tot het poedercoaten. Het gehele systeem voldoet ook aan de huidige milieuwetgeving, is uiteraard chroomvrij en is goedgekeurd door de internationale kwaliteitslabels!
Deze voorbehandelingslijn kwam tot stand met behulp van AD Chemicals. Ook hier werken we aan duurzaamheid. Het regenwater dat van het 2500 m² dakoppervlak wordt opgevangen in een gigantische buffertank zal door een RO installatie worden gezuiverd en gebruikt worden voor de spoelbaden in de voorbehandelingsreeks.

Qualicoat

Compri Coating Service werkt volgens de recentste kwaliteitsvoorschriften volgens het internationale kwaliteitslabel “Qualicoat” , alom gekend bij  de architectuurtoepassingen van gecoat aluminium.